Naslovna / Sjeverna Hrvatska / Seoski turizam Humska klet
Seoski turizam Humska klet

U najzapadnijem dijelu Krapinsko-zagorske županije, samo 50 km od Zagreba, smjestio se Hum na Sutli, a u njemu Humska klet. Okružena je predivnom prirodom i mnoštvom šumskih životinja, a već na prvi pogled osvaja eksterijerom.

Ova drvena kuća izgrađena je u duhu tradicionalne zagorske arhitekture. Ispod restorana nalazi se vinski podrum, pa kad ste već tamo, svakako zavirite u njega. 

 
Zagorski specijaliteti na stolu
 
U restoranu možete očekivati pravu domaću tradicionalnu zagorsku hranu pripravljenu po receptima naših starih. Lista specijaliteta koje vrijedi probati je poduža, ali krenimo od kuhanih ili pečenih štrukli, preko pijanog zagorskog kotleta, odreska ˝zagorskog muža˝, humskog kotleta pa do domaće kuhane šunke s hrenom koju preporučamo kao predjelo.
 
Za višednevni boravak... 
 
Ukoliko želite provesti nekoliko dana u Humu na Sutli i uživati u svježem zraku na raspolaganju vam je 6 rustikalno uređenih soba. Odlično su opremljene i pružaju sav komfor koji vam treba za višednevni boravak: od klima uređaja, LCD-a i bežićnog interneta do predivnog pogleda na prirodu.
 
Razne aktivnosti na raspolaganju
 
U lijepo uređenom restoranu, koji ima dvije sale s 40 i 60 mjesta,  moguće je tijekom cijele godine organizirati razne proslave, domjenke i vinske večeri. Ljubitelji prirode i umjetnosti ovdje će uživati. Na imanju možete hraniti srne, a to je nešto što je posebno zanimljivo najmlađima. U blizini Humske kleti možete posjetiti dvorac Veliki tabor ili možda šetati ili biciklirati Sutlinskom dolinom, a za kraj posjetite i našeg krapinjonca u Muzeju krapinskih neandertalaca.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Seoski turizam Humska klet
Druškovec Humski 83/2, 49231 Hum na Sutli

Tel: +385 (0)49 340 182
Mob1 (Ana Žerjav): +385 (0)98 890 104
Mob2 (Ivan Žerjav): +385 (0)98 378 062
E-mail: humska.klet@gmail.com 
Web: www.humskaklet.com