Naslovna / Slavonija i Baranja / Seosko domaćinstvo Zlatni Lug
Seosko domaćinstvo Zlatni Lug

Doživite novu, još neispričanu slavonsku priču na seoskom domaćinstvu Zlatni Lug koje se nalazi u malenom selu Donji Emovci. U srcu Zlatne doline koja je vjekovima očuvala tradiciju i dušu jedinstvenih slavonskih sela smještenih u beskrajnim ravnicama, podno vinograda i pogleda prema gustim slavonskim šumama, na seoskom domaćinstvu Zlatni Lug otvorena su vrata za nesvakidašnje gostoprimstvo koje će vam pružiti odmor od svakodnevice i užurbanog života.

 

Ovo seosko gospodarstvo nalazi se na dohvat prekrasne Požege i nudi vam niz zanimljivih sadržaja od smještaja, ukusne hrane u ugodnom ambijentu restorana, vinoteke pa sve do sporta i rekreacije. Pa krenimo redom...

Smještaj u srcu Zlatne doline

Seosko imanje Zlatni Lug raspolaže moderno opremljenim sobama sa tri zvjezdice gdje se može smjestiti vaša obitelj, prijatelji ili pak poslovni partneri. Bez obzira s kim ste u društvu, osiguran vam je ugodan smještaj koji podsjeća na ugođaj i uređenje jedinstvenog slavonskog imanja. Sve sobe opremljene su namještajem visoke udobnosti kako bi se osjećali baš kao kod kuće. Tu su još i moderne kupaonice, dnevni boravak sa čajnom kuhinjom, odlična audio i video tehnika, WI-FI bežični internet i mini bar.

Kušajte gastronomske delicije slavonskog kraja

Slavonskoj kući možete iskušati sve gastronomske delicije slavonskog kraja uživajući u ugodnoj atmosferi koja odiše iz svakog njezinog kutka. Prostor ove kuće nastao je preuređenjem stare slavonske štale koja je prepoznata po tome što su u njoj brižno sačuvani elementi starih greda, ciglenih podova i izvornog životinjskog korita. Sakrivene čari života na selu najbolje ćete upoznati pregledavajući godinama brižno prikupljanu zbirku starina koja unosi dušu cijelom ovom prostoru koji je upravo iz tog razloga savršeno mjesto za proslavu rođendana, zaruka, godišnjica mature i svih drugih prigoda. U podrumskom prostoru prenoćišta Zlatni Lug smještena je Vinoteka Zlatni Lug gdje u prostoru tradicionalnog slavonskog podruma možete degustirati najbolja vina požeškog kraja i kutjevačkih obronaka. U ovom prostoru okruženom starom ciglom, hrastovim gredama i starim lomljenim crijepom okus vrhunske vinske kapljice najbolje će se nadopuniti s bogatim okusima suhomesnatih specijaliteta proizvedenih od domaćih slavonskih crnih svinja uz koje možete kušati i ukusni domaći sir.

Mjesto krojeno po mjeri svake obitelji

Dođite za vikend u Zlatni Lug gdje se u sklopu izletišta nalazi Ribarska kuća; tradicionalna građevina izrađena u cijelosti od starih greda koja će vas već na prvi pogled osvojiti svojim šarmom i pogledom koji se iz nje pruža na ribnjake Zlatnog Luga. Ribarska kuća omogućuje uslugu za 60 posjetitelja koji svaki dan mogu uživati u ukusnoj hrani i velikom izboru pića. Roštilj park savršeno je mjesto za izlete i boravak u prekrasnoj prirodi. Na velikom otvorenom prostoru uz pogled na gotovo cijelo imanje rasprostranjeno je tridesetak sjenica koje vam u cijeni najma pružaju uslugu cjelodnevnog roštiljanja. Svaka sjenica je natkrivena i opremljena zidanim roštiljem te sadrži drva potrebna za cjelodnevnu zabavu. Na raspolaganju vam je upotreba malonogometnog terena, terena za odbojku na pijesku, korištenje dnevne karte za ribnjak, veliko dječje igralište, šetnja uređenim stazama i upoznavanje s domaćim životinjama…

Uz sve navedene sadržaje tu je još i niz drugih aktivnosti koje se nalaze u ponudi Zlatnog Luga. Okušajte se u paintballu, streličarstvu, tenisu, malom nogometu, ribolovu, odbojci ili boćanju. Na raspolaganju vam je i šetnica te dječje igralište koje će zabaviti vaše najmlađe.

Povedite obitelj i doživite čari Slavonije u Seoskom domaćinstvu Zlatni Lug!

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Seosko domaćinstvo Zlatni Lug

Donji Emovci 28a, 34 000 Požega

Mob: +385 (0)98 472 483

e-mail: leo@zlatnilug.hr

Web: www.zlatnilug.hr

Voditelj gospodarstva: Leo Pandžić