Naslovna / Zagreb i središnja Hrvatska / Restoran V Starem Melinu
Restoran V Starem Melinu

Restoran V Starem Melinu u Gornjem Stenjevcu u Zagrebu mjesto je koje svakako morate posjetiti. Stari mlin iz 17. stoljeća u potpunosti  je uređen kao restoran,  a istodobno je sačuvao prepoznatljiv „štih“ i nije izgubio na svojoj simpatičnosti. U samom restoranu nalazi se mlinski kotač kojeg možete razgledati, a cijeli prostor odiše davnim, prošlim vremenima, starim stvarima, odavno zaboravljenim predmetima...

 

Restoran V Starem Melinu je zaštićeni spomenik kulture iz 17. stoljeća, stara vodenica smještena na jednom od bolje očuvanih feudalnih imanja u Hrvatskoj, na početku parka prirode Medvednica uz kuriju Junković iz 16.stoljeća. Vodenica je stavljena u pogon te se jednom tjedno melje kukuruz od kojeg se radi kruh iz krušne peći. Osim u domaćem kruhu ovdje možete uživati i u domaćim rezancima, njokima, knedlima, štruklima, štrudlama... 

Restoran je nacionalnog karaktera sa trenutnim smještajnim kapacitetom do 80 osoba i 50 parkirnih mjesta. Ovo proljeće otvorena je terasa uz potok u prirodnom šumskom hladu bagrema, bukve, hrasta i kestena... Imate i mogućnost šetnje ili vožnje biciklom u blizini restorana po markiranim planinarskim i biciklističkim stazama Medvednice (planinarski dom Glavica, slap Sopot, špilja Veternica, Kameni svati...).

Ukusna, domaća hrana

Hrana je odlična: domaća zagorska jela, jela iz krušne peći, divljač, a za najmlađe se priprema i dječji meni. U raznolikoj gastronomskoj ponudi svatko će naći nešto za sebe: sir i vrhnje, štrukli, njoki ili možda gulaš od divljači s knedlama, pačja prsa u slatkom umaku od crvenog vina, hrskava pastrva s krumpirom i špinatom, jela sa roštilja na drva... Posebno ćete uživati u specijalitetima napravljenim od pastrva koje se svježe love V Starem Melinu. Izbor je na vama, a na vinskoj karti ljubitelji ove plemenite kapljice pronaći će uistinu impresivnu količinu vina domaćih vinara vrhunske kvalitete.

U ovom restoranu možete uživati od 8 sati pa do ponoći, a jednom kada dođete, znamo da ćete se uvijek ponovo rado vraćati.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Restoran V Starem Melinu

Junkovićev put 2b, Gornji Stenjevec, 10000 Zagreb

Tel: +385 (0)1 3463 132

e-mail: vstaremmelinu@gmail.com