Naslovna / Zagreb i središnja Hrvatska / Vinarija Trdenić
Vinarija Trdenić

Nastavljajući tradiciju vinogradarstva i vinarstva staru više od jednog stoljeća Vinarija Trdenić pruža vam užitak za sva osjetila uz izvrsna vina, ukusnu hranu i prekrasan pogled na Lonjsko polje.

 

 

 

Ova obiteljska vinarija nastala je prije petnaest godina prvim koracima koji su započeli obradom oko pola hektara vinograda sa 1.500 čokota koji je Vinariji Trdenić donio do 2.000 litara vina godišnje. U ugodnoj radnoj okolini svi članovi obitelji, od najstarijeg do najmlađeg člana, uključeni su u procese rada te njeguju vinarski i vinogradarski duh. Danas se vinogradi obitelji Trdenić prostiru na 16 hektara zemlje sa više od 85.000 čokota vinove loze. U podrumu Vinarije Trdenić koji je kapaciteta 100.000 litara nalaze se bijela vina Pinot sivi, Pinot bijeli, Graševina, Rajnski rizling te autohtone sorte Moslavine – Škrlet dok je od crnih sorti tu Frankovka i Cabernet Sauvignon.

Uz primarnu djelatnost proizvodnje grožđa i vina, Vinarija Trdenić doprinosi i razvoju lokalnog turizma na način da u sklopu vinske ceste Moslavine nudi putnicima i zaljubljenicima u prirodu predah uz svoja izvrsna vina. Putujući vinskom cestom kroz pitoresknu Moslavinu posjetite vinariju i kušajte vina na autentičan način direktno iz ruku njezinih tvoraca. Naravno, nije potrebno previše naglašavati kako uz dobro vino neizostavno ide i dobro jelo, pa se tako od tradicionalnih jela u Vinariji Trdenić nude jela s roštilja, kotlovina, janjetina ili odojak s ražnja, šaran na procjep, fiš paprikaš, lovački gulaš i mnoga druga jela koja će vas uz izvrsna vina okrijepiti na vašem daljnjem putu upoznavanja Moslavine. Kapacitet kušaone u klijeti je 50 osoba, dok se na otvorenom na rustikalnoj terasi može udobno smjestiti do 200 uzvanika.

U Vinariji Trdenić možete opušteno uživati u degustaciji vina i jela uz predivan pogled na Lonjsko polje. Jednostavno dođite, vidite i nazdravite!


Vinarija Trdenić
 
Trnovka 28, Veliko Brdo, 44317 Popovača
 
Tel/faks: + 385 (0)44/520 096
 
mob: + 385(0) 98/216 870